Netflix

Fortsätt din binge på Netflix!

Mysig säng

Tidigare så tipsade vi lite om vad du kunde bingea på Youtube. Det kommer komma fler tips på kanaler och specifika klipp värda att se, men nu tänkte vi vrida blicken lite. Egentligen vrider vi ju inte blicken så värst mycket, utan mer skriver in ett annat namn i sökrutan eller klickar på ett bokmärke. Hur som haver, i detta inlägg tänkte vi tipsa lite om serier och filmer på Netflix som du kanske har sett eller som du kan ta dig en liten titt på.

Planet Earth, The Blue Planet & Frozen Planet

Dessa tre tv-serier från BBC levererar högklassigt material om livet och den fantastiska djurvärlden på vår planet. Med David Attenborough som berättare så skildras livet för både stora och små djur runt om olika platser. I Planet Earth blandas små historier som samlas kring större avsnitt, såsom öknar, grottor och berg. I The Blue Planet är samma koncept applicerat på vattenvärlden istället då avsnitten handlar om öppna hav, korallhav och kuster. I Frozen Planet så är fokus på Arktis och Antarktis och det karga livet under årstiderna.

Sherlock

Ytterligare en tv-serie från BBC med fantastiska skådespelarinsatser som tillsammans med ett briljant manus lyfter denna serie högt upp på mångas topplistor. Benedict Cumberbatch och Martin Freeman har en imponerande kemi och lyckas ge ett trovärdigt skimmer över Sherlock Holmes och Dr. John Watson. I tv-serien så behandlas några av de klassiska historierna från Sir Arthur Conan Doyle och även nykomponerade som lyckas hålla tittaren på spänn.

Master of None

Master of None är en egenproducerad tv-serie av Netflix med Aziz Ansari i huvudrollen. Tv-serien handlar om Dev, som är en 30-årig skådespelare, och hans privata och professionella liv. Serien blandar komedi med en stundtals allvarlig och meningsfull ton. Dev umgås ofta med sina tre vänner och söker efter framgång i både sitt kärleksliv och skådespelarkarriär. Överlag så lyckas Master of None med att väldigt bra fånga hur det är att leva på 2010-talet.

Icarus

Icarus är dokumentärfilmen där filmskaparen Bryan Fogel börjar med att utforska doping men som slutar upp med att upptäcka någonting mycket större än han hade kunnat ana. Allting startar med att Bryan Fogel vill avslöja sanningen bakom doping i sportvärlden och lyckas av en slump möta en rysk forskare som ändrar historien från en personlig sådan till en geopolitisk triller. För en lat söndag så passar denna dokumentär utmärkt då spänningen långsamt byggs upp.

The OA

The OA är en relativt underlig tv-serie vilken handlar om Prairie Johnson som varit försvunnen i sju år oförklarligt återvänder hem. Den tidigare blinda Prairie kan nu se, och serien berättar vad som hände under dessa sju år och hennes nutida liv. Serien behandlar ämnen såsom psykologi samt mer i fokus förstånd och galenskap och hur känslor kan kontrolleras under speciella omständigheter.

Last Chance U

Last Chance U är en dokumentärserie som handlar om East Mississippi Community College (EMCC) och deras amerikanska fotbollsprogram. Denna skola tar in spelare som har råkat i problem och blivit utslängda från bättre rankade college. På EMCC så får de sin sista chans att kämpa sig tillbaka till de högre rankade collegeprogrammen för att ha sin chans att nå NFL, den professionella amerikanska fotbollsligan. Serien följer både det sportsliga och dagliga livet hos spelarna, ledarna och de personer de interagerar med på en daglig basis. Hopp och tvivel återkommer gång på gång och som tittare vet man inte vad som kommer att ske härnäst.

Peep Show

Peep Show är en brittisk komediserie med David Mitchell och Robert Webb som spelar karaktärerna Mark och Jeremy. Dessa är två rumskamrater som inte har någonting gemensamt med varandra förutom att de lever ihop. Tv-serien följer deras dagliga liv från ett humoristiskt perspektiv. Det speciella med serien är att den är visar hur karaktärerna upplever alla situationer från deras perspektiv, den är med andra ord filmad och visar allt vad karaktärerna ser. Det kan verka annorlunda att se en tv-serie på detta vis, men det blir en vana väldigt snabbt och ger en fräsch tappning.

Nu har du förhoppningsvis uppdaterat och adderat några tv-serier och dokumentärer till din lista på Netflix. Som tidigare så kommer det framöver troligtvis att komma lite fler tips på saker att se och uppleva. Trevligt tittande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *