Musik

Musikfestivaler värda att besöka 2018!

Koncert

Musik går inte att leva utan. Det känns som en självklarhet. En väldigt stor majoritet (har inga siffror, men låt oss anta) av jordens befolkning konsumerar musik på en daglig basis. Musik får oss att leva. Musik får oss att känna. Musiken är alltid där för oss när vi behöver den. Varför inte kombinera alla delarna på en och samma gång genom att besöka en musikfestival? Där kan du finna likasinnade om dina kompisar inte har förstått storheten med Red Hot Chili Peppers eller intensiteten med The Prodigy. Eller så kan du släpa med kompisarna och påpeka gång efter annan att de bara ska vänta tills nästa låt som är bättre än den föregående. Här nedan kommer några förslag på festivaler som kan vara värda att besöka under 2018.

Bonnaroo Music and Arts Festival

Plats: Great Stage Park, Manchester, Tennessee, USA
Datum: 7 – 10 juni 2018

Bonnaroo Music and Arts Festival är en musikfestival som omfamnar många olika genrer i sitt musikutbud. Förra årets line up bestod av artister och grupper såsom U2, Chance The Rapper och The Weeknd. Festivalen erbjuder även chansen att se komediframträdanden från kända till mindre kända komiker. Med över 10 scener och 130 framträdanden så är det en stor chans att finna någonting som är till ens smak. Väl på plats så är det camping som gäller, men det är inte vilken campingplats som helst utan Great Stage Park som är dedikerad för just Bonnaroo. Parken har permanenta sanitära faciliteter, affärer där du kan köpa småsaker som glömts, och även låsbara skåp.

Coachella

Plats:  Empire Polo Club, Indio, Kalifornien, USA
Datum: 13 – 22 april 2018

Coachella Valley Music and Arts Festival är en av de mest upphaussade musikfestivalerna i mannaminne. Det är denna festival som de populäraste artisterna spelar på och där kändisarna strosar runt kamouflerade bland intet anande besökare för att lyssna på sina favoritartister. Coachella är nästan snäppet värre i att attrahera de största artisterna. Fjolårets line up bestod bland annat av Radiohead, Lady Gaga och Kendrick Lamar. Även på Coachella så ingår de basala faciliteterna och det finns många camping möjligheter, från de grundliga till de mer lyxiga varianterna med port- och säkerhetsvakter.

Tomorrowland

Plats: De Schorre i Boom, Belgien
Datum: 20 – 29 juli 2018

Den belgiska musikfestivalen Tomorrowland arrangerades för första gången år 2005 och har sedan dess vuxit och lockat till sig de största artisterna inom elektronisk musik. Line up förra året bestod av bland annat Steve Aoki, David Guetta och Alesso för att nämna några få. Det som utmärker festivalen är, förutom artistutbudet, deras sagoinspirerade scenkreationer. Campingmöjligheterna är även i Belgien varierande, från eget tält till att hyra en egen herrgård!

Wacken Open Air

Plats: Wacken, Schleswig-Holstein,  Tyskland
Datum: 3 – 5 augusti 2018

Wacken Open Air har anordnats årligen sedan 1990 och är en musikfestival dedikerad åt rock och heavy metal. Förra årets line up bestod bland annat av Megadeth, Kreator och Alice Cooper. Hit lockas varje år tiotusentals metalheads för att synkroniserat headbanga till sina favoritriff och umgås med likasinnade. Gällande campingmöjligheter så är det de basala alternativen som gäller, dock så går det att hyra sina campingsaker så allting finns på plats när du anländer.

Förhoppningsvis så har en liten tanke såtts eller att inspirationen har väckts till liv efter denna läsning och vi hoppas på en grym festivalsommar, vare sig den är utomlands eller hemma i Sverige!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *