Uncategorized

Trådkorg – mer användbar och mångsidig än du tror

 

Min syster har en alldeles fantastisk garderob och hon menar att hemligheten bakom den stavas trådkorg. En trådkorg är ju en sådan där vanligt utdragbar låda gjort av metallgaller som finns i många garderober. Min syster har en garderob som de flesta andra. Hon har mycket kläder, många olika material, modeller och stilar. Hon har sådant som mår bra av att hänga på galge och sådant som absolut inte bör göra det, till exempel stickade koftor och tröjor. Fördelen med en trådkorg är tudelad. Dels ser man alltid vad man har i sina lådor. Man kan se om det är något som har legat i botten länge och blivit tilltryckt, skrynkligt eller ihoprullat. Det är ett effektivt sätt att snabbt se när ens kläder behöver lite kärlek, behöver vädras, eller kanske få gå vidare till en ny ägare. Dels är en trådkorg bra för klädernas välmående. Att luft tillåts komma åt kläderna förhindrar att de börjar lukta instängt. Det är också bra att det inte är ett konstant tryck över hela plagget. Korgens rutmönster gör så att vissa delar av plagget inte trycks alls.

Trådkorg är dessutom ett bra alternativ när man vill få plats med mycket eller skrymmande saker.  Jag vet att min syster bland annat har sina barns vinterkläder, till exempel overaller och överdragsbyxor i trådkorgar. Då tar hon en trådkorg, viker ihop ytterkläderna, lägger dem allihopa i korgen och pressar ner. Om plaggen fortfarande sticker upp över kanten fäster hon band i korgen som hon spänner fast på motsatt sida för att hålla allting på plats så att hon smidigt kan få in sin trådkorg i garderoben igen. När de ska användas är det bara att ta ut trådkorgen igen.

Oavsett vad du behöver få undan är detta en smart metod att få undan stora, skrymmande saker som annars är svåra att förvara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *