Uncategorized

M Picaut – en fransk historia eller svensk kvalité

M Picaut, vad är det första som kommer i åtanke när man hör det? För mig är det Frankrike. Jag tycker verkligen att varumärkesnamnet M Picaut låter franskt och därmed antog jag snabbt att så var också fallet med företagets ursprung. Jag tänkte inte mer på det förrän jag såg Swedish Beauty Awards häromdagen där M Picaut fick pris. Då uppmärksammade jag att företaget inte alls är franskt utan istället helt svenskt. Positivt överraskad absolut, men fokus är ju på det, överraskad. Med det franskklingande namnet har jag inte haft en tanke på att så skulle ha varit fallet. Det är väldigt intressant det där, inte bara med M Picaut utan det är många varumärken som faller under detta. Många varumärken har inte namn som speglar riktigt var de kommer från, eller det åter inte så i alla fall. Nu efter att ha läst på om just M Picaut vet jag att ursprunget speglas i namnet, då det är en Mette Picaut som står som grundare av företaget. Men som sagt låter det inte så och det är intressant. För det finns i många industrier ett värde i att komma från ett särskilt land eller ha kopplingar till det. Exempelvis anses Tyskland vara ett land som är starka inom bilindustrin och levererar bilar och fordon av hög kvalité. Samtidigt anses Frankrike som något av ett mode centrum och där finns en vinning om ditt klädmärke är grundat i Frankrike. Det är smart av företag att utnyttja detta genom att spegla olika länder i namnet på företagen. Ett företag som heter något med en skotsk klang i whiskeyindustrin skulle antagligen sälja bättre än en med ett fullt italienskt namn, även om produkten är densamma. Detta är just för att vi människor förknippar vissa länder med specifika saker. För alla nyföretagare kan detta var intressant att ha i åtanke när det kommer till att välja företagsnamn, det kan boosta försäljning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *