Filmer

De senaste filmtrailers att titta närmare på

Ensam stuga i Kanada

Då var det dags igen. Ny vecka, nya trailers. Ja, för oss handlar det främst om de som behandlar kommande filmer och inte de som kopplas på bilar. Skulle vara en spännande omväxling en vecka kanske? Att vi tittar på de senaste nyheterna för biltrailers. Troligtvis inte lika underhållande, men likväl matnyttig information. Hur som haver, här är några av de intressanta filmtrailers som antingen missades förra gången eller som har kommit ut i veckan.

Downsizing

Downsizing är en sci-fi inspirerad dramakomedi med bland andra Matt Damon, Kristen Wiig och Christoph Waltz. Jorden är drabbad av överpopulation och nya tekniker behövs för att säkra människornas framtid. En av dessa metoder är att förminska människor för att helt enkelt få dem att minska jordens resurser. Matt Damon spelar en terapeut som har bestämt sig för att prova på denna metod för att både rädda planeten och för att få mer värde för sina pengar då de får ett mycket större värde i den förminskade världen. Utifrån trailern sett så kan det här vara en spännande och tänkvärd film att se fram emot.

Ready Player One

Ready Player One är en sci-fi actionfilm som verkligen är rätt i tiden. När skaparen av en virtuell värld kallad OASIS dör, så utmanar denna skapare alla spelare att hitta ett easter egg som kommer att belöna den första med arvet och rikedomen världen har skapat. Wade Watts, spelad av Tye Sheridan, hittar den första ledtråden och det är där katt och råtta leken börjar. Allt är inte bara ett spel, utan det är en kamp mellan liv och död. För er teknik- och spelintresserade där ute så kommer nog denna film vara värd att lägga på minnet.

Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic World: Fallen Kingdom är nästa installation i pånyttfödelsen av denna kända filmserie. Chris Pratt och Bryce Dallas Howard återvänder till ön där allting gick fel. I ett försök att rädda dinosaurierna från en ö som håller på att gå under blir det, som vi ofta finner, en kamp mot klockan med livet som insats. För er som fann första filmen underhållande, eller för all del tyckte om de tidigare Jurrasic Park filmerna finns det timmar av underhållning att hämta här.

Rampage

Det är svårt att inte se Dwayne “The Rock” Johnson på biodukar varje år. Denne flitigt arbetande skådespelaren är med i filmer på löpande band och har filmen Jumanji som nästa premiär innan Rampage kan synas på biograferna. I Rampage, som är baserat på tv spelet med samma namn från 1986, så spelar The Rock en primatolog som får se hur hans gorilla George växer till oanade proportioner och blir ett hot mot världen. George är dock inte ensam om sin storlek, utan det finns fler än ett hot som en lösning sökes efter.

You Were Never Really Here

Joaquin Phoenix har huvudrollen i denna dramathriller som många anser kommer att bli hans bästa arbete till dags datum. Phoenix spelar en pådrivare som får i uppdrag att hitta en försvunnen tonårsflicka. På vägen möts han dock av korruption och hämnd som eventuellt kan få honom att inse sitt destruktiva leverne. Mer än detta vet vi inte om filmen än, och trots den gamla devisen att “en trailer är en trailer” så ser denna väldigt lovande ut.

The Foreigner

I denna action- och crimedrama filmen så ser vi Jackie Chan spela en mer seriösare roll vilken har blivit allt vanligare under senare år. Chans karaktär Quan, en ödmjuk affärsman, förlorar sin enda dotter i en politiskt motiverad terrorattack. I sin sökan efter de ansvariga så hamnar han i en katt och råttalek med en tjänsteman i den brittiska regeringen, spelad av Pierce Brosnan. Brosnans karaktärs förflutna kan hålla ledtrådarna till vilka de ansvariga är för attacken och det är där Chans kamp börjar. Utifrån trailern så kan vi bara hoppas på att filmen är lika högintensiv och håller oss på tårna. Eller tillbakalutade bekvämt.

Red Sparrow

Red Sparrow handlar om en ung rysk underrättelse officer, spelad av Jennifer Lawrence, vars första uppdrag är att förföra en CIA agent som sitter på information om den ryska säkerhetstjänsten. Dessa två säkerhetsofficerare krockar i en laddad atmosfär där arbetskunskap och bedrägeri är vardagsmat. Lägg därtill en förbjuden passion mellan de båda och vi har konsekvenser som inte bara kan drabba de själva utan även andra omkring dem. Om triller är på schemat nästa år, så kan denna ta en plats högt upp på den imaginära tittalistan.

Så där ja, då har några ytterligare tips skickats iväg i er läsares riktning och vi hoppas att de är till belåtenhet. Som sig bör så kommer fler tips att skickas er väg framöver. Trevligt filmtittande tills dess!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *